МЕНИ

Мултимедија

Прашалник

Анкета за квалитет на услугите

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес811
mod_vvisit_counterВчера1529
mod_vvisit_counterОвој месец38676
mod_vvisit_counterВкупно4987912

Денеска е: Јан 16, 2018
Евиденцијата е започната на 01.01.2011

Известување

Врз основа на Јавниот повик бр.1/2013 од 06.12.2013 година за избор на правни лица за спроведување на обуки и полагање на испити за енергетски контролори, член 17, став 4 од Правилникот за енергетска контрола (“Службен весник на Република Македонија“ бр.94/13) и Решението за измена на Решението за избор на правни лица за спроведување на обуки и полагање на испити за енергетски контролори бр.03-70/5 од 14.02.2014 година Агенцијата за енергетика ја објавува конечната:


ЛИСТА НА ИЗБРАНИ ПРАВНИ ЛИЦА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ОБУКИ И ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТИ ЗА ЕНЕРГЕТСКИ КОНТРОЛОРИ

1

Универзитет “Св.Кирил и Методиј“, Скопје - Машински факултет, Скопје

2

Универзитет “Св.Климент Охридски“ – Технички факултет, Битола.

3

Здружение МАЦЕФ  - Центар за енергетска ефикасност на Македонија, Скопје

4

Здружение Центар за промоција на оддржливи земјоделски практики и рурален развој ЦеПроСАРД , Скопје

5

ГЕИНГ КРЕБС УНД КИФЕР ИНТЕРНЕШНЛ И ДР. доо Скопје“                


   

Работни средби на експертскиот тим на Агенцијата за енергетика со градоначалниците на на општините: Кривогаштани, Пехчево и Центар Жупа

Pehcevo

На ден 22.01.2014 година во просториите на Агенцијата за енергетика, експертскиот тим на Агенцијата за енергетика, одржа работни средби со градоначалниците на општините: Кривогаштани - Г-дин Тони Заткоски, Пехчево- Г-дин Игор Поповски и Центар Жупа- Г-дин  Аријан Ибраими, на кои по деталното запознавање со потребите и можностите за унапредување на енергетската ефикасност, им беа  врачени позитивни мислења по Предлог- Програмите за енергетска ефикасност.

   

Потпишан Меморандум за Соработка помеѓу Агенцијата за енергетика на Република Македонија и Здружението за оддржлив урбан развој АРХИТЕКТУРА И АМБИЕНТ - АРХАМ Битола

IMG_8445На 24.12. 2013 година, во просториите на Агенцијата за енергетика на Република Македонија, беше потпишан Меморандумот за соработка помеѓу Агенцијата за енергетика на Република Македонија и Здружението за оддржлив урбан развој АРХИТЕКТУРА И АМБИЕНТ - АРХАМ Битола.

   

Прв координативен состанок на проектот „Унапредување на енергетската ефикасност кај градбите и заштита на животната средина„

photo_1Директорот на Агенцијата за енергетика, Г-дин Гечевски Лазар, присуствуваше на првиот координативен состанок на проектот „Унапредување на енергетската ефикасност кај градбите и заштита на животната средина„, кој се одржа на 18.12.2013 година во Битола.
   

Страница 4 од 49

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)