Мултимедија

Questionnaire

Questionnaire about Energy Agency QoS

Attendance

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday269
mod_vvisit_counterYesterday1269
mod_vvisit_counterThis Month269
mod_vvisit_counterTotal7375276

This day: Apr 01, 2020

Четиринаесетти Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност

IMG_6461На 03.05.2012 година во просториите на „Дуна – Клуб на новинари“ со почеток во 14:00 часот се одржа 14-тиот Собир на експерти од областа на обновливите извори на енергија и енергетската ефикасност.На овој Собир беше разгледана драфт верзијата на Правилникот за енергетски карактеристики на згради за кој беше задолжена работна група оформена на иницијатива на Агенцијата за енергетика, а со координација на здружението ЦеПроСард. Овој правилник е важен подзаконски акт кој ќе придонесе постепено да се намалат енергетските трошоци во објектите, енергетскиот фактор да се зема во предвид при градењето на нови објекти, воведување на зелени сертификати и секако ќе помогне при постигнувањето на стратешките цели на земјата.

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)