Мултимедија

Questionnaire

Questionnaire about Energy Agency QoS

Attendance

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday483
mod_vvisit_counterYesterday825
mod_vvisit_counterThis Month2151
mod_vvisit_counterTotal7520737

This day: Aug 03, 2020

Деветнаесетти „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“

IMG_7442На 07.02.2013 година, четврток, Агенцијата за енергетика на Република Македонија го организираше деветнаесеттиот Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност. На овој Собир беше разгледувана законската обврска на сите општини во Република Македонија за изработка на тригодишните Програми за енергетска ефикасност, годишен план за спроведување на Програмите и Информации за спроведување на Програмите согласно Законот за енергетика (Службен весник на Република Македонија бр.16/2011).

На овој Собир покрај тоа што беа повторени законските обврски на општините согласно Законот за енергетика, исто така претставуваше и одлична можност за Агенцијата за енергетика да ги слушне проблемите и предизвиците со кои се соочуваат општините при изготвувањето на овие Програми за енергетска ефикасност. Најголем проблем претставуваат финансиските средства, но исто така проблем претставува и недоволно стручниот кадар. Сите присутни се согласија дека од голема помош би било доколку претставници од Агенцијата за енергетика на Република Македонија може да присуствуваат на работни состаноци заедно со општините со цел да се даваат насоки за извршување на оваа обврска, како и подготовка на Упатсктво за изработка на Програмите за енергетска ефикасност.

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)