МЕНИ

Мултимедија

Прашалник

Анкета за квалитет на услугите

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес2966
mod_vvisit_counterВчера4763
mod_vvisit_counterОвој месец69524
mod_vvisit_counterВкупно6781943

Денеска е: Јул 22, 2019
Евиденцијата е започната на 01.01.2011

Деветнаесетти „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“

IMG_7442На 07.02.2013 година, четврток, Агенцијата за енергетика на Република Македонија го организираше деветнаесеттиот Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност. На овој Собир беше разгледувана законската обврска на сите општини во Република Македонија за изработка на тригодишните Програми за енергетска ефикасност, годишен план за спроведување на Програмите и Информации за спроведување на Програмите согласно Законот за енергетика (Службен весник на Република Македонија бр.16/2011).

На овој Собир покрај тоа што беа повторени законските обврски на општините согласно Законот за енергетика, исто така претставуваше и одлична можност за Агенцијата за енергетика да ги слушне проблемите и предизвиците со кои се соочуваат општините при изготвувањето на овие Програми за енергетска ефикасност. Најголем проблем претставуваат финансиските средства, но исто така проблем претставува и недоволно стручниот кадар. Сите присутни се согласија дека од голема помош би било доколку претставници од Агенцијата за енергетика на Република Македонија може да присуствуваат на работни состаноци заедно со општините со цел да се даваат насоки за извршување на оваа обврска, како и подготовка на Упатсктво за изработка на Програмите за енергетска ефикасност.

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)