Мултимедија

Questionnaire

Questionnaire about Energy Agency QoS

Attendance

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday485
mod_vvisit_counterYesterday825
mod_vvisit_counterThis Month2153
mod_vvisit_counterTotal7520739

This day: Aug 03, 2020

Дваесет и прв „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“

IMG_7776Секторот земјоделство во Република Македонија е еден од најзначајните сектори. Потрошувачката на енергетски ресурси во овој сектор е голема, а со тоа и потребата за нејзино намалување е неопходна. Тоа значи дека во овој сектор да потребно е да се интервенира во делот на воведување на мерки за енергетска ефикасност, а тоа значи и користење на обновливите извори на енергија.  

Од оваа причина, по иницијатива на Агенцијата за енергетика на Република Македонија, беше оформена работна група, составена од претставници од Агенцијата, од здужението ЦеПроСАРД, од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој и од Факултетот за електротехника и информациски технологии, која го изработи на Упатство за енергетска ефикасност, производство и користење на енергија од обновливи извори во земјоделството. На 04.04.2013 година,  во Клубот на новинари беше разгледувано ова Упатство.

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)