МЕНИ

Мултимедија

Прашалник

Анкета за квалитет на услугите

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес1394
mod_vvisit_counterВчера2012
mod_vvisit_counterОвој месец47410
mod_vvisit_counterВкупно4671055

Денеска е: Сеп 24, 2017
Евиденцијата е започната на 01.01.2011

Внатрешна организација на Агенцијата за енергетика на Република Македонија

Агенцијата за енергетика на Република Македонија своите функции ги остварува како организационо - правна целина. Внатрешната организираност на Агенцијата поблиску се утврдува со општи акти за организација и систематизација на работењето на Агенцијата.

Органи на Агенцијата за енергетика на Република Македонија

1. Управен одбор на Агенцијата

Со Агенцијата управува Управен одбор на Агенцијата, кој се состои од пет члена. Членовите на Управниот одбор на Агенцијата ги именува и разрешува Владата, имајќи ја во предвид соодветната и правичната застапеност на припадниците на сите заедници.

2. Директор на Агенцијата

Со работата на Агенцијата раководи директор. Директорот на Агенцијата ја претставува и застапува Агенцијата, ја организира работата, ги извршува одлуките на Управниот одбор, се ангажира за законито работење, изготвува програма за работа и финансиски план, и врши други работи утврдени со Законот и Статутот на Агенцијата за енергетика на Република Македонија.

3. Систематизација на работните места во Агенцијата за енергетика на Република Македонија

4. Кодекс за административни службеници

 Согласно со ИСО стандардот 9001:2008 Агнецијата за енергетика работи според Политика за квалитет

ISO_Politika_za_kvalitet

Агнецијата за енергетика доби и сертификат за Систем за Управување според ИСО стандардот 9001:2008

sertifikat_thumb

 

  • Директор на Агенција за енергетика на Република Македонија

- М-р Александар Дуковски, деи
email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

  • Одделение за правно-административни прашања:
- Владимир Сарач, Дипл. Економист-раководител на одделение
email:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
- Сања Чамевска, Дипл. Правник-советник 
email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите  
- Наташа Стефаноска, магистар по правни науки-советник
email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
  • Одделение за енергетика:

-Панче Атанасовски, дипл. ел. инж.- советник
email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
-Станислава Николоска, дипл.политиколог,- советник
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
 -Дарко Ангелков, дипл.маш.инж, помлад соработник
email:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
-Ирена Кешељ-Вртова,маг. по шумарски науки, помлад соработник
email:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
-Ордан Каески, дипл.економист-помлад соработник
email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
-Влатко Ѓорѓиоски, Електротехничар-енергетичар, помлад референт
email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
  • Одделение за  финансиски прашања:
-Гордана Додевска, Дипл.Економист-советник
email:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

 Управен одбор на Агенција за енергетика на Република Македонија
  • Г-дин Илија Андонов - Претседател на Управен одбор на Агенција за енергетика на Република Македонија
  • Г-ѓа Милица Андонов- член
  • Г-дин Борис Настов- член
  • Г-дин Џавид Сељами- член
  • Г-дин, Керим Буши-член
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)