МЕНИ

Мултимедија

Прашалник

Анкета за квалитет на услугите

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес2927
mod_vvisit_counterВчера4763
mod_vvisit_counterОвој месец69485
mod_vvisit_counterВкупно6781904

Денеска е: Јул 22, 2019
Евиденцијата е започната на 01.01.2011

Тринаестти „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“

IMG_6401На 05.04.2012 година се одржа тринаесеттиот „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“ во организација на Агенцијата за енергетика на Република Македонија. На овој Собир беше разгледуван Законот за енергетика (Сл.весник 16/2011 од 10.02.2011 година).

Присутните на Собирот имаа можност да дадат свои предлози и мислења за можните измени и дополнувања кои во овој Закон мора да се направат, со цел целосно усогласување на нашата енергетска регулатива со Европските директиви.

Исто така, поголем дел од присутните укажаа на потребата од изработка на посебен Закон за обновливи извори на енергија и посебен Закон за енергетска ефикасност, како и оформување на Фонд за енергетска ефикасност.Потребна е изработка на Поимник за често користени изрази во полето на енергетиката со цел усогласување на терминологијата во сите законски и подзаконски акти.

Секој од присутните на овој Собир ќе даде свои забелешки по Законот за енергетика и истите ќе ги достави до Агенцијата за енергетика на Република Македонија.

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)