МЕНИ

Мултимедија

Прашалник

Анкета за квалитет на услугите

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес2055
mod_vvisit_counterВчера3411
mod_vvisit_counterОвој месец88572
mod_vvisit_counterВкупно6602433

Денеска е: Мај 27, 2019
Евиденцијата е започната на 01.01.2011

Дванаесетти „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“

IMG_6300На 01 март 2012 година на Факултетот за електротехника и информациски технологии, Агенцијата за енергетика на Република Македонија го организираше 12-тиот Собир на експерти од областа на енергетска ефикасност и обновливи извори на енергија. Темата на овој собир беше Упатството за воведување на мерки за енергетска ефикасност во јавните набавки, а беше презентирано од страна на доцент д-р Сања Поповска Василевска која воедно и го изработи ова упатство за потребите на Агенцијата за енергетика по претходно прибавено мислење од Бирото за јавни набавки.
 

Единаесетти „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“

IMG_6276На 02.02.2012 година, четврток, на Факултетот за електротехника и информациски технологии, Агенцијата за енергетика на Република Македонија го организираше единаесеттиот Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност.


Овој Собир на експерти следеше по едномесечната пауза поради празниците и немаше одредено тема, односно Собирот беше отворен за дебатирање.

   

Десетти “Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност”

IMG_6162Агенцијата за енергетика, на ден 01.12.2011 година, го организираше десеттиот "Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност", кој се одржа во салата за состаноци во Клуб на новинари, Скопје. Тема на собирот беше: "Енергетски контролори и сертификација на објекти".

На собирот, беа присутни претставници од Агенцијата за енергетика, како и експерти од областа на енергетиката во Република Македонија.

Собирот го отвори директорот на Агенцијата за енергетика, господинот Гечевски Лазар.

Беа одржани две предавања на оваа тема и тоа:

   

Деветти "Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност"

sobir_9Деветтиот собир на експерти се одржа во четврток, 03.11.2011 година, во Клуб на новинари- Скопје. Темата на собирот беше: Природен гас- енергетска неопходност за Македонија: Преглед на македонскиот енергетски потенцијал.

На собирот, присуствуваа експерти регистрирани во Агенцијата за енергетика кои со своите стручни ставови придонесоа за анализирање на актуелната состојба и пречките со кои моментално се соочуваат.

   

Осми "Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност"

za_naslovnaАгенцијата за енергетика на Република Македонија, на ден 06.10.2011 година, го одржа осмиот Собир на експерти во областа на обновливи извори на енергија. Темата на собирот беше: Финансиски алатки за поддршка на енергетиката. Собирот се одржа во просториите на Машинскиот Факултет, во Скопје.

Беа одржани две предавања на оваа тема и тоа:

   

Страница 3 од 5

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)