МЕНИ

Мултимедија

Прашалник

Анкета за квалитет на услугите

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес966
mod_vvisit_counterВчера3470
mod_vvisit_counterОвој месец73953
mod_vvisit_counterВкупно6587814

Денеска е: Мај 23, 2019
Евиденцијата е започната на 01.01.2011

Седумнаесетти "Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност"

IMG_6878На 01.11.2012 година се одржа седумнаесеттиот собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност на тема: "Енергетска ефикасност во здравство".

 

Шеснаесетти „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“

IMG_6716На 06.09.2012 година се одржа шеснаесеттиот Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“ во организација на Агенцијата за енергетика на Република Македонија. Овој Собир беше на тема „Предлог за изработка на Правилник за енергетска ефикасност“.

   

Петнаесетти „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“

3На 07.06.2012 година Агенцијата за енергетика на Република Македонија го организираше петнаесеттиот „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“. На овој Собир беа разгледувани две теми:

  • Програма за реализација на стратегијата за развој на енергетиката во Република Македонија за периодот 2012 – 2016 година и
  • Методологија за определување на енергетските карактеристики на згради 
   

Четиринаесетти Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност

IMG_6461На 03.05.2012 година во просториите на „Дуна – Клуб на новинари“ со почеток во 14:00 часот се одржа 14-тиот Собир на експерти од областа на обновливите извори на енергија и енергетската ефикасност.На овој Собир беше разгледана драфт верзијата на Правилникот за енергетски карактеристики на згради за кој беше задолжена работна група оформена на иницијатива на Агенцијата за енергетика, а со координација на здружението ЦеПроСард. Овој правилник е важен подзаконски акт кој ќе придонесе постепено да се намалат енергетските трошоци во објектите, енергетскиот фактор да се зема во предвид при градењето на нови објекти, воведување на зелени сертификати и секако ќе помогне при постигнувањето на стратешките цели на земјата.

   

Тринаестти „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“

IMG_6401На 05.04.2012 година се одржа тринаесеттиот „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“ во организација на Агенцијата за енергетика на Република Македонија. На овој Собир беше разгледуван Законот за енергетика (Сл.весник 16/2011 од 10.02.2011 година).

Присутните на Собирот имаа можност да дадат свои предлози и мислења за можните измени и дополнувања кои во овој Закон мора да се направат, со цел целосно усогласување на нашата енергетска регулатива со Европските директиви.

   

Страница 2 од 5

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)