Мултимедија

Questionnaire

Questionnaire about Energy Agency QoS

Attendance

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1731
mod_vvisit_counterYesterday1570
mod_vvisit_counterThis Month39295
mod_vvisit_counterTotal7312859

This day: Feb 17, 2020

CHYMICUS IV - Четврти меѓународен конгрес за правно-економски и еколошки аспекти на управување со животната средина во хемиската и нафтена индустрија

tara11-14 Јуни 2012 година, Тара, Србија

Магична комбинација на "Тара - Ecoambient" и EMS, ја зајакнува нашата намера да го преставиме  Конгресот во одличен настан кој ќе ги сублимира најновите достигнувања и развојот на настаните во управувањето со отпадот и предвидувањата на трендовите на  21-от век.

Оваа година темата е одраз на пристапот кон EMS како покомплексен систем, од кој имавме влијание во текот на последните дванаесет години и кои допрва треба да се применуваат во целост на различни интерактивни аспекти и успеси. Сето она што не допре во нашата работа или живот и се испоставува дека е како мрежа -ветувачко, нешто збунувачко, и конечно сето тоа доведува до прекрасни резултати – како да знаеме  да го направиме вистинскиот избор, движење и сурфање, и да учиме, комуницираме и да разменуваме информации во различни сфери на сите достапни мрежи на начин со кој ќе се постигнат многу реални цели за квалитет.

 

Осмa Меѓународна конференција за Зелена енергија и Енергетски ефикасни згради и нови технологии и производи (GEBC 2012)

peking29-31 Март 2012 година, Пекинг, Кина

Веќе долго време Кина е еден од светските лидери во однос на проучувањето на ефикасноста, како и на ефикасните згради: благодарение на "Експерименталните основни училишта" во MIanynag, еден  проектите на ДЕНА во Кина.

На  8-мата "Меѓународна конференција за Зелена енергија и Енергетски ефикасни згарди и нови технологии и производи  " (GEBC 2012) на работилницата "Енергетска ефикасност во нови објекти - Passivhouses и ниско-енергетски објекти", како и на нашиот штанд, ќе се обидеме да ги презентираме нашите дефинирани стандарди (релевантни за законодавството) за енергетски ефикасни градби во Кина и за нашите идни проекти.
   

Солар Балканс 2012

logo_SB2012-small28-30 Март 2012 година, Софија, Бугарија

По иницијатива на Бугарската асоцијација за соларна енергија и во соработка со „Solar PV TV“ од Белгија од 28 до 30 март во Софија ќе се одржи вториот меѓународен бизнис форум „Солар Балканс.“ Манифестацијата ќе се одржи во тек на 8 Меѓународен конгрес за енергетска ефикасност и обновливи извори на енергија за Југоисточна Европа во Интер Експо Центарот во Софија.

Минатата година „Солар Балканс“ привлече над 200 излагачи од 42 земји и над 36 илјади посетители од целиот свет.

 

Energy Storage 2012

luxemburg29 Февруари - 01 Март 2012 година, Луксембург Сити, Луксембург

ACI со задоволство ви го  објавува HYDROGENICS како спонзор на Energy Storage 2012

Клучните области на дискусијата на настанот ќе бидат:
• политики за складирање на енергија  и регулаторно ажурирање
• економија на складирање на енергија  и инвестициски стратегии
• клучните основи и пазари

   

Page 5 of 11

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)